perjantai 29. toukokuuta 2015

Taivaallinen mutakakku

Mieleni on tehnyt jo pitkään suklaakakkua. Ja tiedättekö mitä, siihen himoon ei auta muuta kuin tehdä suklaakakku. Ihana tekosyy leipoa ihanan valuvaa ja täydellisen suklaista mutakakkua, slurps.
 
Tämä lempireseptini on bongattu aikoinaan karpin keittokirjasta. Siihen ei tule muuta kuin suklaata, voita, kananmunaa ja makeutusta sekä ripaus mantelijauhetta/jauhoja. Eli gluteenitonta ja maidotontakin vielä. Kakun voi tehdä sokerittomana käyttäen esim. karppisokeria tai jotain muuta makeutusainetta. Juhlapäivinä kakun voi tehdä tavallisella sokerilla.
 
Terveyshulluna tähänkin reseptiin piti saada jotain terveellistä. Itse korvasin tällä kertaa valkoisen sokerin luomu kookossokerilla. Luomu kookossokeri omaa matalan GI-arvon, joten tämän kakun syömisestä ei pitäisi verensokerit pompsahtaa taivaisiin. Tietysti suklaassa on itsessään sokeria mukana. Suklaana olen käyttänyt 70% Fazerin tummaa suklaata. Voita en sitten viitsinyt korvata millään, se vaan kuuluu olennaisena osana leivontaan. Juostaan sitten vähän enemmän.


Taivaallinen mutakakku


200g tummaa suklaata (70% toimii parhaiten)
200g voita
1-2dl makeutusta (riippuen suklaan makeudesta, itse laitoin 1,5dl)
5 kananmunaa
1rkl mantelijauhetta/jauhoja

Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja voitele halkaisijaltaan 20-24-senttinen irtopohjainen kakkuvuoka

Paloittele suklaa ja voi ja sulata vesihauteessa.

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman, jotta se ei juoksettuisi kun munat vatkataan joukkoon.

Lisää sokeri/makeutusaine.

Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Taikina saattaa aluksi hieman juoksettua, mutta se tasoittuu pian takaisin vaahtomaiseksi.

Sekoita lopuksi joukkoon jauhot/mantelijauhe ja laita taikina kakkuvuokaan. Nosta vuoka uuniin ja paista 10-15 minuuttia. Itse pidin 15 minuuttia ja täyte olisi voinut olla vielä löysempää eli pidä 10 minuuttia, jos tykkäät valuvasta mutakakusta.

Kakku on valmista, kun se on pinnalta ja reunoilta juuri ja juuri kypsynyt ja keskeltä tutisevaa.

Tarjoile kakku jäähtyneenä  vaniljajäätelön ja vaikka vadelmakastikkeen kera. Itse tein pakastevadelmista ihanan kirpeää vadelmamelbaa. Tuo kivaa kirpeyttä makeaan suklaaseen.

Sitten kahvi porisemaan ja pala taivaallista kakkua lautaselle. Suklaanhimo selätetty, tai vasta sitten, kun koko kakku on syöty :)




3 kommenttia:

  1. Hei kysymys, miksi smoothieen laittaessa ne chian siemenet pitää liottaa mut puuroon ei? siis onko se et puurossa ne turpoaa nesteeseen anyway? mut mitä tapahtuu jos ropsauttaa shakeriin vaan kylmiltään niitä siemeniä? ne on kovia vai mitä? =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kyllä mä liotan ne puuroonkin just yön yli niin turpoavat. Muuten on vaan sellasia rouskuvia siemeniä, jotka lilluu nesteessä. Mut rahkan päälle laitan sellaisenaan. Liotettuna on vähän kun sammakonkutua...kuulostaa herkulliselta :)

      Poista

Kaunis kiitos asiallisesta kommentistasi ja kiva, kun kävit :)