torstai 16. huhtikuuta 2015

Maistuisko smoothie?

Mikäs sen terveellisempää ja trendikkäämpää kuin pyöräyttää ravintorikas smoothie välipalaksi, iltapalaksi tai vaikka aamupalaksi. Sain Puhdistamolta testattavaksi heidän uusia superfood smoothie-jauheita. Kehittelin jokaisesta jauheseoksesta oman smoothie-reseptin. Jauheet olivat kiva piriste muuten aina samalta maistuville smoothieille. Jauheet tekevät smoothieista entistäkin ravintorikkaampia. Jauheiden tilalle käy mikä tahansa vastaava superfood jauhesekoitus/ mix ja toimivat ne hyvin ilman jauheitakin.

Jos haluat tuhdimpaa välipalaa, niin rahka tai luonnonjugurtti tuo smoothieihin lisäproteiinia. Oma lempparini on Arlan maustamaton rahkapirtelö. Se on itsessään jo niin juoksevaa, ettei lisänestettä tarvitse. Rahka usein tukkii koko blenderin ja vaatii jotain nestettä joukkoon. Itse rakastuin vihersmoothieen. Ihanan raikas ja puhdistava vihersmoothie sisältää ananasta, inkivääriä ja limeä. Marjaisa smoothie luottaa vadelman, mustikan ja hunajamelonin liittoon. Kaakaosmoothien sekaan hyppää raikasta mangoa ja vadelmia. Kaikissa toimii pohjana pehmeä banaani. Poimi lempparisi.


 

Marjaisa smoothie


1-2hlölle

1-2rkl marjasmoothiejauhetta
1dl mustikoita
1dl vadelmia
1 banaani
2dl hunajamelonia
1dl rahkaa/ luonnonjugurttia

 • Paloittele pehmeä banaani ja hunajameloni blenderiin
 • Lisää jäiset marjat ja jauhe sekaan
 • Laita sekaan rahka/jugurtti
 • Blendaa ja nauti mustikoiden tai vadelmien kera


Puhdistava vihersmoothie


1-2 hlölle

1rkl vihersmoothiejauhetta
1 banaani
2dl tuoretta ananasta
1/2 limen mehu
2cm inkivääriä
sitruunamelissaa
1dl vichyä/ sitruunavichyä

 • Paloittele pehmeä banaani ja tuore ananas blenderiin
 • Purista limen mehu ja paloittele inkivääri sekaan
 • Revi sitruunamelissasta pieni nippu sekaan
 • Laita jauhe ja vichy sekaan
 • Blendaa ja nauti limen kanssa
Suklainen vadelmamango smoothie


1-2hlölle

1-2rkl suklaasmoothiejauhetta
1 banaani
2dl tuoretta mangoa
1dl vadelmia
1dl mantelimaitoa

 • Paloittele pehmeä banaani ja mango blenderiin
 • Heitä jäiset vadelmat, jauhe ja mantelimaito sekaan
 • Blendaa ja nauti kaakaonibsien kera


Itse ihastuin eniten marjasmoothiejauheeseen, se sopii rahkan sekaan sellaisenaan, eikä muuta makeutusta tarvita. Jauhe sisältää seitsemää eri marjaa jauhettuna; marja-aroniaa, tyrnimarjaa, puolukkaa, mustikkaa, karpaloa, gojia ja amlaa, superterveellistä. Kaakaojauhesekoituksessa maistui raakakaakaojauhe ja sisältää se myös macaa, carob-jauhetta, mct:tä ja riisiproteiiniakin. Omasta mielestäni raakakaakaojauhe maistuu hieman tunkkaiselta, mutta sopivissa määrin sen maku ei pompsahda liikaa esille.  Lapseni bongaavat heti raakakaakaon maun smoothieista ja jättävät juomatta. Kaverini on joskus verrannut raakakaakaon ja kaakaovoin makua maakellariin, voi siinä olla jotain totuudensiementäkin.

Viherjauheet ovat tähän mennessä olleet yökötyslistallani ykkösenä. Spirulinajauheet sekä hamppuproteiinit on huuhdottu sutjakkaasti pöntöstä alas, mutta tämä viherjauhesekoitus oli tosi raikkaan makuinen smoothien seassa. Se sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chlorellaa, sinimailasta, lehtikaalia ja hamppua. Valitsipa miehenikin yllättäen smoothieista juuri tämän vihreän version ja kehuikin sitä.  Liekö takertunut sanaan puhdistava, kesäkuntoon kun tähdätään ;). Aikasta hyviä ja erilaisia kaikki, voin suositella lämpimästi. Ei muuta, kun blenderi pörisemään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos asiallisesta kommentistasi ja kiva, kun kävit :)