lauantai 25. huhtikuuta 2015

Tuorepuuro chian siemenistä

Chian siemenet, nuo jumalaisen terveelliset jyväpallerot. Ne sisältävät proteiinia, runsaasti terveellisiä kasviöljyjä ja hintsusti imeytyviä hiilareita. Chian siemenistä saa enemmän omega 3:a kuin kalasta ja muista siemenistä. Ne sisältävät myös vatsalle tärkeitä ravintokuituja. Chian siemenet sopivat siis loistavasti painonhallintaan sekä auttavat useisiin ruoansulatusvaivoihin.

Chian siemenet soveltuvat sellaisinaan jugurtin, rahkan tai puuron joukkoon. Liotettuina ne käyvät smoothien sekaan ja voipi niistä valmistaa tuorepuuroakin. Koska Chian siemenet on uuselintarvike, niiden käyttösuositus on maksimissaan 2rkl/päivä. Itse valmistin herkullisen tuorepuuron chian siemenistä ja kaurahiutaleista. Tässä tulisi simppeli resepti:


Mantelinen tuorepuuro


2dl mantelimaitoa
2rkl chian siemeniä
0,5dl kaurahiutaleita (itse käytin  Alku vadelmakaurahiutaleita)
makeutusta maun mukaan

  • Mittaa mantelimaito kulhoon
  • Lisää chian siemenet ja kaurahiutaleet
  • Anna turvota yön yli jääkaapissa
  • Lisää tuoreita marjoja ja nauti


Jos haluat tuorepuurosta proteiinipitoisempaa, niin korvaa puolet nestemäärästä rahkalla tai lisää mantelimaidon lisäksi vielä haluamasi rahkamäärä. Rahkan voi lisätä juuri ennen nauttimistakin. Itse pidin mantelimaidon lempeydestä ja pienestä makeudesta. Puuron voi myös tehdä tavalliseen maitoon. Jos käytät pakastemarjoja, lisää jäiset marjat illalla kulhoon, niin aamulla ne ovat sulaneet puuron sekaan. Helppoa ja hyvää, eikö totta.

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta, näin "ei puuron" - ystävänä löysin vihdoin puuron jota voin syödä ja oli tosi hyvää! =)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos asiallisesta kommentistasi ja kiva, kun kävit :)