maanantai 15. kesäkuuta 2015

Ice pop-jätskipuikkoja


Kesä, mikä ihana tekosyy syödä jätskiä. Ja varsinkin tehdä jätskiä. Oletko koskaan valmistanut jäätelöpuikkoja itse? Silloin saat niistä juuri sen makuisia ja ravintoarvoisia kuin haluat. Kätevää ja ennen kaikkea helppoa ja herkullista.
 
Olen valmistanut aikaisemmin lapsille mehujäitä limsasta tai mehusta. Niissä maku katoaa minuutin imeskelyn jälkeen ja jäljelle jää vain väritön jääkokkare. Nämä puikot ovat  täyttä tavaraa ja maku säilyy loppuun asti hyvänä ja täyteläisenä.
 
Tarvitset jätskipuikkojen tekoon jätskimuotteja tai snapsilaseja ja puisia tikkuja. Itse katkoin bambutikkuja jätskitikuiksi.  Sitten vain haluamasi aineet blenderissä sekaisin ja pakastimeen jäähtymään  4-6 tunniksi. Näitä taivaallisen viilentäviä herkkuja kannattaa tehdä kerralla isompi satsi. Kun helteet yllättävät, on pakkasesta helppo napata viilentävä jätskipuikko naamariin.

 

Kirpeä vadelmalimepuikko

 
2dl vadelmia
1 limen mehu
0,5dl sitruunasodaa/ kivennäisvettä
4rkl makeutusta
 
Sekoita jäiset/kohmeiset vadelmat, limen mehu, sodavesi ja makeutus blenderissä sekaisin. Makeutuksena voit käyttää hunajaa/sokeria tai makeutusainetta. Itse käytin karppisokeria. Laita makeutusta maun mukaan. Vadelmat ja lime ovat kirpeitä keskenään, joten makean ystäville makeutusta voi laittaa enemmän. Kaada seos jätskimuotteihin/ snapsilaseihin ja aseta tikut päälle. Jäädytä pakastimessa 4-6 tuntia muotin koosta riippuen. Nauti laiturin nokassa tai kotisohvalla. 
 

 

Lempeä mustikkajugurttipuikko

 
1,5 dl mustikoita
1,5 dl luonnonjugurttia
3rkl makeutusta
ripaus vaniljajauhetta
 
Sekoita kohmeiset mustikat, luonnonjugurtti ja makeutus sekä vaniljajauhe sekaisin blenderissä. Kaada seos jätskimuotteihin ja laita pakastimeen jäätymään 4-6 tunniksi. Nauti, kun tekee mieli makeaa.
 
Nyt voi kerrankin syödä hyvällä omallatunnolla jäätelöä. Nämä jätskit maistuvat perheen pienimmillekin. Nyt vain odottamaan niitä kuuluisia helteitä.

 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos asiallisesta kommentistasi ja kiva, kun kävit :)