maanantai 25. tammikuuta 2016

Kuulumisia ja kalorinlaskentaa

Viimeisestä postauksesta on vierähtänyt yli puoli vuotta, pahoittelut siitä. Puoli vuotta on tuonut mukanaan paljon uutta ja mielenkiintoista. Esikoiseni aloitti koulun syksyllä ja samassa kuussa paukautin minäkin takaisin koulun penkille. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen se tuntui aluksi oudolta, mutta nyt esittelen itseni ylpeästi jo opiskelijaksi. Olemme poikani kanssa molemmat nyt ekaluokkalaisia ja syksyllä teimme yhteiset reppuostoksetkin.
 
Ala, jota lähdin opiskelemaan, on ominta omaani. Kaukaisena haaveena on joskus omistaa hyvinvointifirma, joka tarjoaa hyvinvointipalveluja liikunnasta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista terveelliseen ravintoon. Pyöritin pitkään eri vaihtoehtoja mielessäni ja päätin hakea fysioterapeutti-koulutukseen SAMKiin. Kuudensadan hakijan joukosta selviydyin tavoittelemaan unelmaani 19 muun opiskelijan kanssa. Ihmisen anatomia, liikunnanohjaukset ja manuaalinen käsittely ovat siis tulleet tutuksi viimeisen puolen vuoden aikana.

Olen löytänyt opiskelujen myötä taas iloisen itseni, kun saan opiskella omalla mielenkiinnon alueella ja opiskeluporukka on suorastaan huippu. Välillä sitä heittäytyy itsekin taas parikymppiseksi ja lähtee kosteisiin opiskelijabileisiin. On päiviä, kun opiskelu tökkii ja silloin parasta on se, että opiskelukaverit potkivat perseelle. Välillä taas nauretaan vedet silmissä ruokatauolla. Odotan innolla, että pääsen hyödyntämään oppimiani asioita blogissa ja pääsen jakamaan hyviä kuntoilu- ja venyttelyvinkkejä teille, unohtamatta terveellisiä ruokaohjeita.

 
 
Tammikuu on kulunut tuttuun tipattomaan tapaan tarkkaa ruokavaliota noudattaen ja kuntoillen. Jouluna herkutellut kilot on kiva karistaa heti alkuvuodesta. Siksi jaankin lempparireseptini niille, jotka kärvistelee kaloreita laskien. Tähän tarvitset vain kananmunia ja banaania. Päälle vähän marjoja ja vaniljajugurttia, lurpsis. Ei petä koskaan.

 

 

Banaanipannarit

 
2 kananmunaa
1 banaani
ripaus kardemummaa
 
Soseuta banaani ja sekoita kananmunien joukkoon. Mausta kardemummalla/vaniljajauheella/kanelilla. Paista kookosöljyssä nopeasti kääntäen. Pinoa pannarit lautaselle ja laita päälle marjoja ja vaniljalla maustettua luonnonjugurttia. Taivaallisen herkullista ja aah, niin terveellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos asiallisesta kommentistasi ja kiva, kun kävit :)